Bioresonačno zdravljenje

Samoregulacijski mehanizmi telesa

Človeško telo ima neverjetne sposobnosti, da samo poskrbi za biološko ravnovesje zelo zapletenih sistemov: uravnava telesno temperaturo, uravnava pH vrednosti v krvi in tkivu, sproži delovanje imunskega sistema, aktivira postopke celične delitve, sproži rast, uravnoveša izločanje encimov in hormonov itd. Če natančneje pogledamo biologijo našega telesa, bomo hitro ugotovili, da funkcije posameznih organov ali organskih sistemov sestojijo iz regulacijskih krogov, ki uravnavajo sami sebe. Npr. »termostat« v naši glavi vzdržuje telesno temperaturo.

V našem telesu so ti regulacijski krogi medsebojno povezani in tvorijo nadrejen in prav tako uravnotežen sistem regulacijskih krogov. Kadar smo zdravi, teh krogov niti ne opazimo: vse poteka navzven skoraj neopazno.

Ko zbolimo in bolj prisluhnemo svojemu telesu, pa hitro opazimo ukrepe, s katerimi telo spet poskuša uravnati te kroge. Ti ukrepi so naraven odziv organizma in se pogosto kažejo kot bolezenske težave, npr. kot visoka temperatura, vnetni znaki tkiva ipd. Z njimi telo začenja proces samozdravljenja.

Pri dolgotrajnih, kroničnih boleznih pa motnje trajajo zelo dolgo in so neprekinjene, zato je telesni regulacijski sistem preobremenjen, samozdravljenje je neučinkovito ali pa sploh ni več mogoče.

 

Ziherlova 38, 1000 Ljubljana,